Massages

Intake
Wanneer je bij mij komt voor een massage neem ik eerst de tijd om kennis te maken en bespreken we waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Ik stel je veel verschillende vragen omdat ik het belangrijk vind om naar jou als persoon te kijken in plaats van alleen naar jouw klachten en kwaaltjes.
De massage richt zich echt op jou. Tijdens iedere afspraak bespreken we hoe de massage er uit gaat zien. Welke delen van je lichaam hebben meer aandacht nodig? In welke houding wil je gemasseerd worden?  Wil je weer eens lekker op je buik liggen? Dat kan. Er is een massagetafel aanwezig die speciaal ontworpen is  voor zwangere vrouwen.  Je kunt er ook voor kiezen om met ondersteuning van een groot kussen op je zij te liggen.  We kijken samen naar de meest comfortabele houding voor jou.
Ik  kan gebruik maken van veel verschillende massagetechnieken maar ook van diverse oefenmethodes. Hierbij kun je denken aan bewust ademen, een bodyscan, rek- en strekoefeningen, schrijfoefeningen of mindfulness. Ook hier sta jij centraal, wat past en wat werkt voor jou. Ik neem hiervoor de tijd, ik raffel nooit af en zorg voor een veilige omgeving.

Zwangerschapsmassage
Jouw zwangerschap is een bijzonder moment in je leven. Je bloeit op, je huid straalt en je kunt niet wachten tot je jouw kleintje eindelijk zult ontmoeten. Helaas is er niet alleen die roze wolk. Bijna iedere zwangerschap brengt kwaaltjes met zich mee.

“tijdens de zwangerschap is massage een uitstekend moment om lichaam en geest te ontspannen”

Speciale massagetechnieken zullen zwangerschapskwaaltjes verlichten. Spanning, pijn en stress zal verminderen waardoor je weer nieuwe energie krijgt en je weer beter in je vel komt te zitten.  Maar ook als je geen klachten hebt, is het goed om je eens heerlijk te laten verwennen.
Een zwangerschapsmassage kan vanaf het tweede trimester (week 16) van je zwangerschap tot na de uitgerekende datum. Na de massage ben je lekker ontspannen en kun je er weer helemaal tegenaan.

Lomi Lomi Hapai
Lomi Lomi Hapai is een traditionele Hawaiiaanse massagevorm die van generatie op generatie wordt doorgegeven.
Alle grepen in deze massage zijn gericht op ontspanning, een betere doorbloeding en ondersteuning van zowel jou als je kindje(s) in je buik. Het is een massage waarbij je niet alleen met handen gemasseerd wordt. Bij deze massage maak ik ook gebruik van het zachte gedeelte van mijn onderarmen en van mijn ellebogen. De massage heeft lange zachte vloeiende bewegingen afgewisseld met kleinere krachtige bewegingen. Het duurt niet lang of je wordt volledig ontspannen. Deze massage is geschikt vanaf 16 weken zwangerschap en wordt in zijwaartse ligging gegeven. 

Mama-massage
Jouw lichaam heeft een enorme prestatie geleverd met de bevalling, je bent druk met voeden, verschonen en tillen van je kleine spruit. En dan is er ook nog slaaptekort.

Soms is er na de geboorte van jullie kindje even geen roze wolk. Alles is weer ‘normaal’. De kraamhulp is weg, jouw partner is weer aan het werk en jij voelt je moe en stram. Je zit even minder lekker in je vel.

Deze massage is speciaal voor alle moeders die na de bevalling behoefte hebben aan een luisterend oor, me-time, een massage van rug-, nek en schouderspieren etc.
Door massage zullen je spieren meer ontspannen en voel je je weer wat kalmer en energieker.
Tijdens deze behandeling is er uiteraard ook ruimte voor het bespreken van jouw bevalling. Hierdoor kan je ontspannen en met meer focus weer verder.

henley-design-studio-fj2f6c5hgrm-unsplash

Locatie Speenkruidstraat 11 3765 AA Soest Telefoon 06 -30063208 E-mailadres massagevanmarlies@gmail.com Openingstijden © 2015 – 2021 Massage van Marlies - Massage is geen vervanging voor een behandeling door een arts/specialist. Bij medische vragen of klachten raadpleeg altijd je arts/specialist.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close