06 30063208

zwangerschapsmassagesoest@gmail.com

Kan ik zo binnenlopen of moet ik een afspraak maken?
Ik werk alleen op afspraak. Zo kan ik rustig de tijd voor iedereen nemen.

Kan de massage altijd plaatsvinden?
Wanneer je voor de eerste keer komt, zal ik een aantal vragen met je doornemen die onder andere betrekking hebben op het verloop van je zwangerschap en je gezondheid. Wanneer we besluiten dat je, om welke reden dan ook, op dat moment beter geen massage kunt krijgen, breng ik uiteraard geen massagekosten in rekening.

Is die intake
 echt nodig?
Ja zeker! Wanneer je bij mij komt voor een massage neem ik eerst de tijd om kennis te maken en bespreken we het verloop van je zwangerschap en waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Ik stel je veel verschillende vragen omdat ik het belangrijk vind om naar jou als persoon te kijken in plaats van alleen naar jouw klacht. Daarna besluiten we samen hoe we de massagetijd invullen en welke delen van het lichaam deze sessie aan bod moeten komen. 

Welke effecten kan een massage hebben?
Je kunt je na de behandeling geweldig voelen, ontspannen en energiek. Door de ontspanning kan het voorkomen dat emotionele spanning los komt. Het is volkomen normaal als je emotioneel zou worden.
Een zwangerschapsmassage heeft vaak een positief effect op je slaap en kan rugpijn verminderen.

Voor wie is een massage geschikt?
In principe kan iedereen worden gemasseerd. Toch zijn er een een aantal situaties te benoemen waarin je je beter niet kunt laten masseren.

Je kunt je prima laten masseren als je last hebt van:

 • slaapproblemen
 • spierpijn
 • hoofdpijn
 • stijfheid in de rug en/of schouders
 • stress
 • fibromyalgie

Je kunt je beter niet laten masseren in het geval van:

 • zwangerschap (eerste trimester)
 • koorts/ griep of ernstige verkoudheid
 • ontsteking/ gebruik van ontstekingsremmers
 • extreme pijn, extreme vermoeidheid of burn-out
 • besmettelijke huidaandoeningen
  (Raadpleeg bij twijfel altijd eerst je verloskundige, arts of specialist)

Moet ik op mijn buik liggen?
Nee, niets moet tijdens je massage, het is immers een cadeau aan jezelf. Samen bespreken we in welke houding je gemasseerd wilt worden?  Doordat er een massagetafel aanwezig die speciaal ontworpen is  voor zwangere vrouwen is het mogelijk om op je buik te liggen. Wil je dit liever niet dan kun je er ook voor kiezen om met ondersteuning van een groot kussen op je zij te liggen. We kijken samen naar de meest comfortabele houding voor jou, ook als je al ligt en toch wilt veranderen.

Lig ik naakt tijdens een massage?
Nee dat is niet nodig. Het ondergoed blijft aan.

Hoelang duurt een massage ongeveer?
Dat ligt er maar net aan waar je zelf behoefte aan hebt.  Er zijn massages van 30 tot 90 minuten.

Wanneer mag ik gemasseerd worden na de bevalling?
De richtlijn is 4 weken na de bevalling. Bij een keizersnede is het beter om 6 weken te wachten. Omdat een massage veel doet met je lijf raad ik je aan om pas een afspraak te maken als je je weer fit voelt.

Wat voor olie wordt er gebruik?
Ik gebruik zelf samengestelde massageolie. Deze massageolie is 100% natuurlijk en verrijkt met biologische etherische oliën, gemixt volgens de aromatherapie en geschikt voor de zwangerschap. Daarnaast werk ik met Weleda.

Moet ik iets meenemen?
Nee je hoeft niets mee te nemen. Er zijn voldoende schone handdoeken aanwezig. om je voor een workshop babymassage dan laat ik je weten wat handig is om mee te brengen voor jouw kleintje.

Hoe kan ik de massage afrekenen?
Je kan met PIN en contant betalen. Betalen met ‘de Massagebon’ is ook mogelijk.

Waarom krijg ik een verstopte neus en een borrelende buik tijdens een massage?
Veel mensen last krijgen van een verstopte neus en een borrelende buik tijdens een massage? Dit komt doordat het parasympatisch zenuwstelsel gestimuleerd wordt. Dit zenuwstelsel overheerst bij rust en zorgt voor een vertraging van je hartslag en ademhaling én stimuleert je spijsvertering (borrelende geluiden) en speeksel- en slijmafscheiding (snotneus).
Eigenlijk is het een goed teken van ontspanning. Na de massage zijn de symptomen snel weer verdwenen. Vraag gerust naar een zakdoekje.

Geheimhouding
Persoonlijke en medische informatie worden nooit aan derden verstrekt.

Laatste versie: 26-12-2022